Om oss

Lär dig mer om vår förening och ta del av vårt arbete här.

Reumatikerföreningen Luleå bildades i november 1972 och är en av Norrbottens största föreningar med idag 360 medlemmar (mars 24). Föreningen vill att personer med reumatisk sjukdom ska kunna leva ett så bra liv som möjligt trots kronisk sjukdom. 

Vi sitter i Föreningarnas hus på Storgatan 13 i Luleå tillsammans med många andra föreningar. 

  • Tisdagar kl 11.30-12.30 har vi qigong i vår lokal på Storgatan 13
  • Tisdagar kl 13-15.30 fortsätter vi med handarbetscirkeln. Du får gärna handarbeta med material från oss men du behöver inte alls göra det. Kom bara och var med oss för trevliga samtal runt bordet. Vi bjuder på kaffe.  
  • Tisdagar och torsdagar pågår bassängträning på Sunderby sjukhus. Vill du vara med hör du bara av dig till oss så förmedlar vi kontakten till våra badledare.

Har du frågor får du gärna ringa vår ordförande Lena Isaksson, sekreterare Elisabeth Larsson eller någon annan i styrelsen. Du kan också mejla oss på e-post

Reumatikerföreningen Luleå finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi är en del av Reumatikerförbundet, med nära 47000 medlemmar och cirka 170 föreningar. 

Syftet med föreningen är att öka kunskapen om de reumatiska sjukdomarna och bidra till att människor med dessa sjukdomar får ett bra liv. Detta gör vi genom att träffas under trevliga former, lyssna på föreläsningar, delta i hälsofrämjande aktiviteter som vattengympa, boule mm, utbyta erfarenheter och ha roligt tillsammans.

Vi är många som kan stötta varandra, och hjälpa till att göra livet bättre och roligare. Tillsammans är vi starka! Vad ger ett medlemskap? Förutom gemenskapen, tillgång till aktiviteter och information om nya forskningsrön och annat kring din sjukdom får du som medlem vår omtyckta medlemstidning Reumatikervärlden.

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.

Vårt omväxlande program ger dig möjlighet att träffa trevliga människor, lära dig nya saker, uppleva omväxlande aktiviteter. Vi har många aktiviteter varje månad.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

  • får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans
  • olika hälsofrämjande aktiviteter såsom, vattengympa, spa, yoga osv

Vill du bli medlem klicka här

Vart går medlemsavgiften? 

Föreningarna får tillbaka 100:-,

Distriktet får 50:-

Förbundet får 100:-

Av de 100:- som förbundet får används ca 60 % till medlemstidningen. Resten används till arbetet med kunskapsspridning, påverkan och stöd.

Att vara medlem i Reumatikerförbundet kostar 250 kronor/år. Du kan också välja att betala per månad, och då är kostnaden 21 kr/månad (om du betalar med autogiro).

Om ni är fler i ert hushåll har vi familjemedlemskap med lite rabatterat pris:

Om ni är två personer kostar det 350 kr för er båda (29 kr/månad via autogiro)

Om ni är tre personer eller fler kostar det 400 kr (34 kr/månad via autogiro)

Betald medlemsavgift öppnar upp för aktiviteter

För att kunna delta i föreningsaktiviteter behöver din medlemsavgift vara betald. Det kan till exempel vara en förutsättning för att du ska kunna delta i en bassängträning som föreningen anordnar eller andra aktiviteter så som föreläsningar, resor eller andra evenemang.

Unga Reumatiker

Om du är upp till 30 år och blir medlem i Reumatikerförbundet kan du samtidigt välja att bli medlem i Unga Reumatiker. Det kostar inget extra!

Du kan bli medlem i Unga Reumatiker även om du redan är familjemedlem. Ring eller mejla oss så ordnar vi det.

Telefon: 08 505 805 00 eller [email protected]